Schimbarea la fata


In România, foarte multă lume merge la biserica, se roagă, participa la slujbe si Liturghii, tine post si se supune ritualurilor. Asta este bine - credința, hrana pentru trup, suflet si minte!

Dar, intr-un moment in care omenirea se confrunta cu o problema serioasă, care pune vieți in pericol si in care toată lumea trebuie sa respecte reguli simple, este de datoria preotului, indrumatorului spiritual al acestor oameni, sa comunice corect si sa își practice meseria responsabil!

Am auzit de oameni care duminica au fost sa se împărtășească. Cu aceeași lingurița, sărutând aceeași icoana. Ba mai mult, îndrumătorul lor i-a asigurat ca sfântul duh ii va proteja, iar ca îndemnul de a nu iesi din case este o conspirație pentru a tine lumea departe de Biserica!

O spuneam si zilele trecute: cuvântul poate salva sau poate ucide! Este important sa fim atenți la ceea ce spunem, la fel cum este important sa filtram ceea ce ni se spune! Cei care au autoritate in fata oamenilor, sa își asume ce spun si cum influentează viata altora.

Dumnezeu exista si inafara unei clădiri. Dumnezeu este in noi, este in tot.

In acest viitor, in care nimic nu va mai fi la fel, si acest colos, Biserica, ar trebui sa faca un salt uriaș peste timp, dogme, concepte si prejudecăți!

Doamne ajuta! 🙏

#vindecare #coronavirus #ritualbiserica #parereamea

Featured Posts
Recent Posts