Legea cosmică și ciclurile de 9 ani

Pentru a intelege si a lucra cu ajutorul ciclurilor de 9 ani este foarte important sa ne raportam la Nodurile Lunare, adica la punctele virtuale in care orbita Lunii intersecteaza Ecliptica. Aceasta se intampla in doua puncte diferite, perfect opuse, denumite Nodul Nord Lunar si Nodul Sud Lunar.


Axa formata de cele doua puncte este denumita in astrologie Axa Dragonului, Linia Destinului, Karma si Dharma, axa prin care circula si se elibereaza energia karmica si care ajuta la crearea unei energii noi, pe care o imbogatim zi de zi cu experienta, trairi si fapte de viata, prin liberul nostru arbitru.


Nodurile Lunare sunt cunoscute sub denumirea de Capul Dragonului (Caput Draconis) si Coada Dragonului (Cauda Draconis), iar in astrologia indiana Rahu si Ketu. In mitologie, Dragonul devora Soarele, energia vitala si Luna, energia emotionala, lasand astfel Pamantul in intuneric pe durata eclipselor, un mit cu o incarcatura simbolica foarte profunda.Capul Dragonului, Nodul Nord este denumit si Nodul ascendent, deoarece marcheaza punctul in care Luna intersecteaza Ecliptica in mersul ei de la sud catre nord, iar Coada Dragonului, Nodul Sud este denumit Nodul descendent, deoarece marcheaza coborarea Lunii catre emisfera sudica.


Nodurile Lunare se afla mereu in perfecta opozitie, formand o axa care afecteaza zodiile in perechi (Berbec – Balanta, Taur – Scorpion, Gemeni – Sagetator…). Toate planetele au noduri, in afara Soarelui si a Pamantului, dar cele ale Lunii sunt cele mai apreciate si puternice in a reprezenta destinul uman. Capacitatea lor de a „inghiti” puterea Soarelui si a Lunii, le aduc una din cele mai influente pozitii din zodiac, precum si a celei mai incarcate de semnificatii. Energia Dragonului reprezinta Legea Cosmica, cea careia trebuie sa i se „supuna” toata lumea, chiar si Soarele cu Luna!


Astrologia traditionala occidentala, precum si cea vedica sau indiana, plaseaza Nodurile Lunare pe aceasi pozitie cu Soarele, Luna si alte planete vizibile, explicand ca miscarea acestora are un efect deosebit de important in viata si destinul oamenilor sau a tuturor fiintelor vii care exista pe Pamant.


Nodul Nord Lunar (Capul Dragonului) este de natura lui Jupiter, adica benefic, aducator de oportunitati, generator de karma pozitiva, orientat catre expansiune si viitor, catre evolutie spirituala, cu credinta in Dumnezeu. El ne arata directia ce trebuie urmata in aceasta viata, cheia avansarii si misiunea pe care o avem pe acest pamant.


Nodul Sud Lunar (Coada Dragonului) este de natura lui Saturn, seniorul karmei, adica rece si drept, impartial si corect, poarta catre trecutul nostru karmic. Accesarea acestei porti si trecerea prin ea nu ne va face decat sa inotam printr-un ocean de sentimente, experiente si trairi, care desi ne apartin, nu mai fac parte din planul nostru de evolutie viitoare.


Miscarea Nodurile lunare, cu toate ca este o axa virtuala, poate reprezenta unul dintre cele mai importante cicluri atunci cand este vorba despre cresterea spirituala, in special in zona lectiilor karmice, a constiintei vietilor trecute si viitoare, a evenimentelor si a oamenilor care ne pot servi de invatatori in timpul acestor perioade.


Pe de-o parte aratand experientele si lectiile pe care sufletul nostru a ales sa se focuseze in aceasta viata., pe de alta experientele pe care le-am trait in trecut, atitudini si caracteristici inconstiente pe care nu le-am capatat acum, ci cu mult inainte sa ne nastem in forma actuala, fizica, miscarea nodurilor in tranzit devine o calauza permanenta in drumul pe care il avem de urmat pentru a evolua, pentru a ne ridica pe cele mai inalte culmi ale constiintei noastre de sine.


Axa Dragonului se misca in jurul cercului zodiacal, facand o rotatie completa si ajungand la pozitie initiala intr-o perioada de 18 ani. Experimentam ceea ce se cheama o intoarcere a Nodurilor la varstele de 18, 36, 54 ani…, varste foarte importante in destinul personal. La jumatatea miscarii de revolutie, adica in 9 ani de la pozitia initiala, Nodul Nord se situeaza peste Nodul Sud si invers, aratand un moment de balansare karmica si reflectie asupra comportamentelor trecute, care sunt in conflict cu actualele noastre nevoi pentru a evolua. In aceste perioade, liberul arbitru este diminuat si suntem pusi fata in fata cu linia destinului personal.


Din 9 in 9 ani Axa Dragonului in tranzit se suprapune peste Axa Dragonului natala facand posibila intalnirea cu Destinul. Plecand de la aceasta teorie putem analiza si vedea ca nu toti anii cu vibratie 9 sunt de aceasi natura: o data Nodurile se afla in opozitie, dar conjuncte ca axe, iar alta data revin la pozitia natala, exprimand astfel o altfel de energie.


Pozitia Nodurilor


Varste

Conjuncte

0, 18, 36, 54, 72, 90 ani


Opuse (inversate)

9, 27, 45, 63, 81, 99 ani


Atunci cand sunt conjuncte apar in viata noastra oportunitati stranii, persoane care ne ajuta sau care ne indruma, ne situam in locul potrivit – la momentul potrivit, iar anumite circumstante de viata ne imping pe un traseu necunoscut noua in planul fizic. Semnul in care se afla Nodul Nord la nastere este de obicei zodia persoanelor care apar in viata in aceste perioade pentru a ne ajuta in cresterea spirituala. Aceste varste „critice” ne indeamna intotdeauna catre viitor, catre a ne desavarsi intregul potential cu care ne-am incarnat.


Atunci cand Nodurile sunt inversate putem experimenta conexiuni sau aspecte karmice referitoare la oameni sau probleme din trecut. Cu oamenii pe care ii intalnim acum avem ceva de reglat, trebuie sa balansam, sa echilibram anumite energii ce ne leaga, sa finalizam un ciclu legat de ei, lasand loc altor oameni noi in viata noastra, o data cu inceperea ciclurilor viitoare.


O data la noua ani avem sansa sa avansam, precum si sansa de a echilibra aspectele din trecut, iar intalnirea cu persoanele potrivite este inevitabila, Legea Cosmica manifestandu-se puternic la aceste varste.


O data la noua ani se termina un ciclu in care atat NN, cat si NS au acoperit cate o jumatate a cercului zodiacal, iar la finalul acestei perioade se cere realizarea unui balans energetic, o descarcare a tot ceea ce s-a acumulat, pregatirea pentru urmatorul ciclu.


Anii cu vibratie Noua marcheaza intotdeauna un final, dar daca puterea Dragonului este inteleasa si respectata, iar noi dorim sa traim in concordanta cu voia divina, atunci aceste perioade nu pot fi decat apreciate ca momente in care Dumnezeu ne arata voia sa, aliniindu-ne unui plan mai mare, superior noua. Suntem lasati sa cantarim noi ceea ce avem de facut, sa alegem si sa traim asa cum ne dicteaza inima sau mintea, dar intr-un cadru in care legile universale exista si functioneaza, iar asta poate fi simtit din plin la finalul oricarui ciclu de noua ani.

#articol #cicluriplanetare

Featured Posts
Recent Posts